Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0728 976 787
Timp de așteptare scurt
Respectăm orele de programare stabilite
Fără durere
Ne asigurăm în permanență de confortul pacientului
Gamă largă de tratamente
Redăm sănătatea și funcționalitatea zâmbetului

Cometica sau estetica dentară, cum mai este denumită, este acea parte a stomatologiei care se ocupă cu tratamente de înfrumusețare a zâmbetului. Toate acestea sunt minim sau chiar non-invazive și au ca scop punerea în valoare a dinților cu un plus de eleganță.

 

Pe lângă rolul de îmbunătățire a frumuseții zâmbetului, cosmetica dentară poate aduce și plusuri la nivelul sănătății orale. Aceasta conține o gamă largă de tratamente și proceduri:

  • Albire dentară
  • Gutiere (bruxism/albire/Contenție)
  • Bijuterii dentare

Sunt un candidat ideal pentru cosmetica dentară?

Ați început să zâmbiți cu buzele închise pentru a vă ascunde dinții?

Vă ascundeți râsul cu mana pentru a evita ca cei din jur să vă vadă dinții?

Vă stânjenește aspectul estetic sau culoarea dinților dvs.?

Vreți ceva nou care să vă pună zâmbetul în valoare?

 

Dacă răspunsul dumneavoastră este DA la una sau mai multe întrebări de mai sus, atunci și raspunsul medicilor din clinica stomatologică Dental Craft este DA, sunteți candidatul ideal pentru tratamentele de cosmetică dentară.

Albirea dentară

Albirea dentară profesională, făcută în clinicile stomatologice, nu afectează deloc integritatea dinților, așa cum se zvonește. Aceasta este un tratament care prin aplicarea unor geluri pe suprafața dinților, în combinație cu laserul special creat pentru astfel de intervențiii, albesc suprafața vizibilă a danturii. Procesul este non-invaziv și poate aduce rezultate uimitoare în doar 30 de minute.

 

Albirea dentară nu afectează integritatea danturii, deoarece laserul pătrunde foarte puțin în smalțul dinților, astfel încât aceștia nu rămân sensibilizați după terminarea tratamentului sau în timp. Acesta reprezintă și principalul avantaj pe care tratamentul cu albire dentară îl are în comparație cu fațetele dentare, acolo unde dinții sunt șlefuiți pentru ca acestea să fie aplicate.

 

 

Restricții în cazul albirii profesionale făcută în clinica stomatologică:

  • Evitați să consumați alimente sau băuturi colorate: ceai, cafea,mure, vișine, sfeclă roșie, cireșe, etc.;
  • Evitați să fumați în primele 24 de ore;
  • Folosiți pastă de dinți specială pentru dinți sensibili dacă sesizați în primele zile un mic disconfort la schimbarea bruscă de temperatură la nivelul danturii;

Cazuri clinice realizate în cabinetul Dental Craft

Gutierele dentare

Gutierele dentare sunt instrumente făcute din materiale precum foliile de plastic calibrate sau acrilatul, pe care medicul stomatolog le recomandă pentru corectarea unor probleme de natură dentară sau pentru tratamente de estetică dentară.

 

Ele pot fi transparente sau pot fi realizate și dintr-un material colorat, când vine vorba de  stomatologia pentru copii, de asemenea, sunt non-toxice și se realizează în laboratoare de tehnică dentară, după un mulaj al danturii pacientului, pentru o potrivire exactă.

 

 

Gutierele dentare sunt ușor de purtat, nu implică niciun disconfort și pot fi aplicate și îndepărtate de către pacient, în condiții igienice. Acestea sunt special făcute pentru mai multe întrebuințări:

  • Gutieră pentru bruxism - Bruxismul este o boală care se manifestă prin scrâșnirea dinților în timpul somnului sau în timpul situațiilor stresante. Gutiera este realizată dintr-un plastic dur, dar în acelaș timp flexibil și se aplică pe o singură arcadă. Se aseamănă cu gutierele folosite în sporturi precum boxul, însă acestea sunt făcute în funcție de dantura pacientului pentru a evita ciobirea dinților.
  • Gutierele pentru albire - Sunt făcute special pentru dantura fiecărui pacient în parte și sunt folosite pentru albirea dentară acasă. Medicul stomatolog vă va da un gel care trebuie aplicat în mai multe dozaje acasă peste care se vor aplica gutierele.
  • Gutiere de contenție - Acestea se adresează pacienților care tocmai ce terminat un tratament ortodontic. Gutierele de contenție se recomandă, de regulă, imediat după   purtarea aparatului dentar și au rolul de a împiedica revenirea dinților în poziția lor inițială.

Bijuteriile dentare

Aceste mici piese estetice reprezintă o noua modă în domeniul cosmeticii dentare din ultimi  ani. Tot mai multe domnișoare apelează la aceste pietricele decorative pentru a-și pune în valoare zâmbetul și a da o notă de unicitate.

 

Metoda de aplicare este total non-invazivă, bijuteria fiind lipită pe dinte cu un adeziv special, deloc toxic sau periculos, astfel în doar 15-20 de minute zâmbetul poate fi total îmbunătățit fără niciun disconfort.

 

 

Cât timp veți beneficia de bijuteria dentară? Cu o îngrijire adecvată pana la 2-3ani. Însă important de menționat este că se poate renunța la ea și înainte de acest termen doar prezentându-vă în cabinetul medicului pentru a o îndeparta.

 

Pentru toate acestea și multe altele vă așteptăm în clinica stomatologică Dental Craft pentru tratamente non-invazive de cosmetică dentară. Impreuna cu medicii noștri specializați vom începe cosmetizarea celor mai frumoase zâmbete care vor întoarce multe priviri!

Profesionalism, dăruire și un mediu primitor! Dental Craft este aici pentru a avea grijă de sănătatea dumneavoastră orală!

Socilită chiar astăzi o programare

Zâmbetul tău este prioritatea noastră!