Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0728 976 787
Timp de așteptare scurt
Respectăm orele de programare stabilite
Fără durere
Ne asigurăm în permanență de confortul pacientului
Gamă largă de tratamente
Redăm sănătatea și funcționalitatea zâmbetului

Cea mai eficientă abordare pentru a vă menține dinții și gingiile sănătoase pe termen lung este să practicați o bună igienă dentară. Pacienții subestimează frecvent importanța îngrijirii orale.

 

O igienă orală corespunzătoare se realizează atât individual, prin respectarea periajului zilnic și folosirea aței dentare, cât și în cabinetul medicului stomatolog, prin profilaxie orală, la intervale regulate de timp.

 

Menținerea unei îngrijiri orale adecvate este esențială pentru evitarea apariției cariilor dentare, a problemelor gingivale sau a bolii parodontale, pe scurt: prevenirea afecțiunilor complexe care pot, în final, duce la căderea dinților.

Cum ne periem corect dinții?

Igiena orală individuală se realizează printr-o periere de două minute. Majoritatea oamenilor nu acordă atenție acestei durate, însă ea poate face diferența dintre o curățare corespunzătoare și una inadecvată.

 

Mai, apoi, este important să țineți cont de zonele de periaj. Acestea se realizează după cum urmează:

  • Folosiți o periuță de dinți pentru a curăța suprafețele exterioare ale dinților de sus, apoi pe cele ale dinților de jos.
  • Periați suprafețele interioare ale dinților de sus și apoi pe cele ale dinților de jos.
  • Curățați suprafața ocluzală a dinților
  • Periați-vă și limba, de asemenea, pentru a vă împrospăta respirația.

 

Ce fel de periuţă de dinţi să aleg?

Majoritatea dentiștilor recomandă folosirea unei periuțe de dinți cu peri moi pentru a îndepărta placa bacteriană și resturile alimentare rămase între dinți.

 

Se recomandă, de asemenea, periuțele cu cap mic, deoarece acestea pot accesa eficient toate părțile gurii, inclusiv dinții din spate.

 

Multe persoane preferă periuțele de dinți electrice. Acestea pot curăța dinții mai eficient, în special pentru cei care au probleme de dexteritate.

Igiena orală profesională

Iată procedurile realizat în Clinica Dental Craft:

Detartraj cu ultrasunete

Un aparat cu ultrasunete va fi folosit pentru a îndepărta depozitele de tartru în timpul procesului de detartraj. Astfel, se vor îndepărta depozitele nesănătoase ale dinților, care, în timp, le afectează funcția și cresc mobilitatea. Aparatul este însoțit de un jet de apă, ceea ce înseamnă că protejează împotriva supraîncălzirii și deteriorării structurilor sănătoase.

 

Periaj profesional

Periajul este un proces foarte simplu, care nu provoacă niciun disconfort. Aceasta se face numai în cabinetul stomatologic, folosind instrumente și paste de dinți specifice pentru a elimina placa bacteriană din colțuri greu accesibile. Periajul profesional realizat în cabinetul medicului stomatolog, se poate utiliza și înaintea tratamentului cu albire dentară, tratamentul ortodontic sau înaintea sigilărilor dentare.

 

Air-flow

Air-flow-ul este un tip de îngrijire dentară care utilizează un dispozitiv care generează un jet de înaltă presiune de apă, aer și particule mici de bicarbonat de sodiu. Caracterul abraziv al bicarbonatului de sodiu, care este ușor abraziv, contribuie la efectul de albire a dinților.

  • Profilaxia este un tratament care se efectuează, de regulă la fiecare 6 luni, într-o manieră individualizată, în funcție de cerințele pacientului și în funcție de riscul viitor de apariție a cariilor sau a bolilor gingivale.
  • Pasta de dinți cu fluor și produsele de îngrijire dentară ajută la prevenirea cariilor. Acest element este prezent în alimentația tuturor, de la apa potabilă la produsele lactate, la cereale și frunze de ceai.
  • Fluorul ajută la formarea dinților cu o rezistență mai mare la carii în timpul dezvoltării dinților sau în copilărie, atunci când este administrat în doza potrivită. Imediat după acest moment, când dinții permanenți sunt prezenți în cavitatea bucală, funcționează doar local, prevenind formarea cariilor și mineralizându-i pe cei care sunt în stadii incipiente de pete albe calcaroase.

Profesionalism, dăruire și un mediu primitor! Dental Craft este aici pentru a avea grijă de sănătatea dumneavoastră orală!

Socilită chiar astăzi o programare

Zâmbetul tău este prioritatea noastră!