Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0728 976 787
Timp de așteptare scurt
Respectăm orele de programare stabilite
Fără durere
Ne asigurăm în permanență de confortul pacientului
Gamă largă de tratamente
Redăm sănătatea și funcționalitatea zâmbetului

Ortodonția este ramura stomatologiei care se ocupă cu diagnosticarea anomaliilor dento-maxilare și alinierea corectă a dinților, contribuind la dezvoltarea unei funcționalități adecvate a danturii, pe lângă contribuția la un aspect fizionomic armonios și normal.

 

Medicii stomatologi care se ocupă de repoziționarea dinților cu ajutorul aparatelor dentare se numesc ortodonți, având studii suplimentare și putând forma planul de tratament specific fiecărui pacient în parte.

Aparatele dentare sunt dispozitive medicale care, în timp, readuc dinții la poziția lor corecta prin exercitarea unor forțe ușoare, nedureroase, asupra lor.

 

Există diferite tipuri de astfel de aparate care în funcție de caz stabilesc perioada de corecție a danturii.

 

Medicii ortodonți recomandă tratamentul cu aparat dentar atât copiilor, cât si adulților. Chiar dacă majoritatea persoanelor care urmează un astfel de tratament au vârste fragede, acesta nu reprezintă un impediment nici  în cazul persoanelor adulte.

Odată cu progresele dezvoltate în medicina dentară, aparatele dentare nu mai sunt ca pe vremuri, nu mai trebuie să vă faceți griji cu privire la „sârmele” metalice foarte vizibile.

 

O multitudine de tehnici și aparate dentare au fost create pentru a îmbunătăți experiența pacientului și pentru a scurta durata de tratament.

 

Există o mare varietate de aparate  ortodontice disponibile, iar tratamentul corect depinde în mare măsura de nevoile individuale ale pacientului.

Tipuri de aparate dentare disponibile în clinica noastră

Aparat dentar mobil

 

Aparatele mobile sunt potrivite pentru copii, deoarece aceștia au dinții și maxilarul încă în creștere și rezonează mai bine cu tipul lor de nevoi dentare.

 

În clinica stomatologică Dental Craft, aparatele mobile se realizează la cele mai noi standarde  mondiale, pentru un tratament cât mai eficient și durabil, astfel încât să îi asigurăm, micului pacient, o experiență cât mai confortabilă.

 

Aceste dispozitive medicale pot fi făcute într-o paletă foarte mare de culori și se pot face o mulțime de combinații extrem de atractive. Se poate aplica sclipici sau pot fi înglobate mici figurine în acrilatul ortodontic, totul pentru a face aceste aparate mai atractive pentru orice copil. Este foarte important ca aspectul aparatului să fie cât mai atrăgător, pentru ca cel mic să-l poarte de drag.

 

Chiar dacă, probabil așa ați mai auzit, tratamentul cu aparat dentar mobil nu se adresează doar copiilor, ci și adulții dornici să își îmbunătățească sănătatea orală.

 

Odată cu înaintarea în vârstă, crește și varietatea de aparate dentare pe care pacienții le au la  dispoziție. Inițial, aparatul dentar mobil era o soluție dedicată exclusiv copiilor, însă evoluția tehnologiei face ca acest tratament să funcționeze și în cazul adulților, atunci când anomaliile nu sunt așa severe.

 

Atunci când vorbim de anomalii severe la nivelul danturii, un aparat dentar fix este mai indicat  pentru o eficiența maximă!

 

 

Avantajele aparatului dentar mobil:

 • Aliniază dinții incorect poziționați;
 • Lărgește arcada dentară;
 • Ușor de purtat și curățat;
 • Este mai puțin vizibil decât un aparat fix clasic;
 • Risc redus de degradare a danturii permanente;
 • Perfect pentru corectarea obiceiului de supt de deget;
 • Contribuie la o înghițire mai bună;
 • Corectează mușcătura;
 • Durata de tratament este mai mică;

 

Aparat dentar fix

 

Trebuie să eliminați toate acele concepții greșite pe care le aveați în legătură cu aparatele dentare fixe, deoarece acestea sunt acum mult mai atractive și mai moderne decât în trecut.

 

Tratamentul cu aparat dentar fix are ca scop corectarea poziției anormale a dinților sau a poziției maxilarului. Acestea, fiind fixe, rămân atașate pe dinți până la sfârșitul perioadei de tratament, de aceea, este foarte important să păstrați o igienă orală bună pe toată durata acestuia.

 

Montarea aparatului dentar fix se face prin lipirea brackeților individuali pe fiecare dinte de pe arcadă, conectați printr-o sârmă subțire. Acestea funcționează datorită presiunii constante aplicate pe dinți și trebuie ajustate de un medic ortodont la programările de rutină pentru a continua să exercite o presiune corectă. Această forță de tragere sau împingere poate fi mărită  sau scăzută prin intermediul unor elastice suplimentare.

 

 

Avantajele aparatelor dentare fixe:

 • Sunt mult mai accesibile și mai convenabile decât orice alt tip de aparat;
 • Forțele de corecție ale aparatului pot repoziționa eficient dinții în direcții diferite;
 • Sunt foarte reglabile și este mai ușor să ajustezi aparatul la cerințele dinților;
 • Spre deosebire de aparatul dentar mobil, nu trebuie să vă îngrijoreze când sau dacă trebuie să vă puneți aparatul;
 • Nu afectează sub nicio formă vorbirea.

 

 

Pentru mai multe detalii si un plan de tratament amănunțit vă așteptăm în clinica Dental Craft, acolo unde medicii noștri ortodonți vă vor raspunde cu drag tuturor curiozităților! Hai să începem împreună remodelarea zâmbetului dumneavoastră!

Profesionalism, dăruire și un mediu primitor! Dental Craft este aici pentru a avea grijă de sănătatea dumneavoastră orală!

Socilită chiar astăzi o programare

Zâmbetul tău este prioritatea noastră!