Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0728 976 787
Timp de așteptare scurt
Respectăm orele de programare stabilite
Fără durere
Ne asigurăm în permanență de confortul pacientului
Gamă largă de tratamente
Redăm sănătatea și funcționalitatea zâmbetului

Protetica este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu crearea de restaurări funcționale și estetice în aparatul dento-maxilar cu ajutorul unor proteze sau lucrări biocompatibile.

 

Scopul proteticii este de a repara dinții care au fost distruși în timp de leziuni sau carii.

 

Protetica este o ramură a stomatologiei care are ca scop reproducerea aspectului și funcției dinților naturali pentru a oferi un zâmbet frumos și ocluzie adecvată.

Când este nevoie de lucrările de protetică dentară?

 • Pentru a restabili funcția masticatorie și pentru a obține o ocluzie corectă și un zâmbet frumos atunci când pacientul nu are dinți;
 • Dinți ciobiți sau fracturați. Coroanele dentare pot fi folosite pentru a înlocui dinții lipsă, precum și pentru a-i repara pe cei deteriorați.
 • Dacă dinții sunt îngălbeniți sau decolorați,
 • Dinți abrazați;
 • Dinți care sunt prea depărtați sau înghesuiți. Poate fi necesar un tratament ortodontic;

 

Coroane dentare metalo-ceramice

Coroanele metalo-ceramice sunt coroane durabile și fiabile care sunt utilizate frecvent pentru a reface dinții laterali, care transmit cea mai mare presiune în timpul masticației.

 

Dacă doriți să vă refaceți aspectul dinților frontali, este preferabil un stil de coroană mai atractiv, în special dacă înlocuiți unul sau doi dinți.

 

 

Avantajele coroanelor metalo-ceramice:

 • Conferă un aspect estetic plăcut. Coroanele din metal-ceramică oferă un zâmbet natural și frumos. Acestea au aceeași formă ca și dinții naturali, cu excepția unui inel metalic care poate fi văzut la baza coroanei.
 • Sunt durabile și rezistente. Rezistența și durabilitatea coroanelor metalo-ceramice sunt compensate de potrivirea lor excelentă datorită componentei metalice care asigură o mai bună etanșare decât coroanele integralceramice.
 • Bună adaptare.
 • Preț accesibil.

Coroane dentare din ceramică presată

O lucrare protetică dentară realizată din ceramică presată, cunoscută și sub denumirea de coroană integral ceramică, este o restaurare protetică care restabilește integritatea estetică și funcțională a unui dinte afectat de carii sau de boala parodontală.

 

Procedeul constă în topirea și presarea unui nucleu de porțelan la temperaturi ridicate, apoi adăugarea mai multor straturi de porțelan pentru a crea o lucrare puternică, biocompatibilă și personalizabilă.

 

O coroană dentară din ceramică presată este superioară altor tipuri de coroane dentare, cum ar fi coroanele din metalo-ceramică, din punct de vedere al aspectului, datorită reflectării luminii naturale de către ceramică.

 

 

Avantajele coroanelor de ceramică presată:

Cel mai bun beneficiu este, fără îndoială, aspectul estetic pe care îl conferă. O coroană dentară ceramică este o lucrare care satisface cele mai exigente standarde estetice, putând fi realizată în funcție de cerințele sau specificul dinților fiecărui pacient, cu transparențe sau colorații diferite. Tocmai din acest motiv ele sunt recomandate pentru restaurări dentare, în zona frontală a maxilarului.

 

O coroană dentară din ceramică presată, spre deosebire de coroanele dentare din metal-ceramică, care necesită o procedură invazivă de șlefuire a dinților cu o pierdere substanțială de țesut dentar, reduce la minimum cantitatea de dinți afectați. Mai mult, în anumite situații, s-ar putea să nu fie necesară deloc șlefuirea; în schimb, medicul stomatolog poate direct la etapa de amprentare și restaurare dentară.

Coroane dentare din zirconiu

Coroanele din zirconiu sunt o alegere fantastică pentru restaurarea tuturor dinților, inclusiv a celor din față, deoarece pot să ofere un aspect estetic excelent, cât și o bună rezistență. Zirconiul este un material biocompatibil, modern, care are calități comparabile cu cele ale titanului, substanța utilizată în implanturile dentare.

 

Zirconiul a revoluționat stomatologia contemporană și este unul dintre cele mai importante materiale din stomatologie. Zirconia este acum utilizată de către stomatologi datorită rezistenței sale excepționale și aspectului estetic superior pe care îl conferă.

 

 

Avantajele coroanelor dentare din zirconiu:

 • Estetică excelentă;
 • Fiabilitate;
 • Bună calitate a materialului;
 • Zirconiul este complet compatibil cu corpul uman;
 • Au o bună rezistență la temperatură;
 • Durabilitate;
 • Tratamentul este realizat rapid și precis.

Cazuri clinice realizate în cabinetul Dental Craft

Proteze dentare acrilice

Înlocuirea protezei este cel mai frecvent tip de restaurare dentară. Protezele parțiale sunt folosite în situațiile în care un pacient are un număr limitat de dinți lipsă, în timp ce protezele totale sunt necesare în cazul pacienților edentatți, atunci când toți dinții au fost pierduți.

 

 

Protezele pot fi împărțite în două categorii: mobilitatea (fixă sau mobilă) și materialul folosit (acrilic, schelet-metalic, pe bază de implant etc.).

 

Protezele acrilice, de asemenea, pot fi parțiale sau totale. Nevoia unui anume tip de proteză acrilică se determină în funcție de problemele individuale cu care pacientul se confruntă, în cazul în care mai există dinți rămași pe arcadă sau atunci când toți dinții au fost pierduți.

 

Protezele complete acrilice înlocuiesc toți dinții lipsă atât la nivelul maxilarului superior, cât și la cel inferior, fiind o lucrare protetică mobilă menită să îmbunătățească confortul masticării și vorbirii, restabilind în același timp aspectul și funcționalitatea zâmbetului.

 

Protezele totale acrilice sunt compuse din rășini acrilice, pot include materiale compozite sau ceramice și sunt relativ ieftine în comparație cu alte tipuri de lucrări dentare.

Cazuri clinice realizate în cabinetul Dental Craft

Profesionalism, dăruire și un mediu primitor! Dental Craft este aici pentru a avea grijă de sănătatea dumneavoastră orală!

Socilită chiar astăzi o programare

Zâmbetul tău este prioritatea noastră!