Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0728 976 787
Timp de așteptare scurt
Respectăm orele de programare stabilite
Fără durere
Ne asigurăm în permanență de confortul pacientului
Gamă largă de tratamente
Redăm sănătatea și funcționalitatea zâmbetului

Pedodonția este ramura stomatologiei care se ocupă cu prevenirea și tratamentul bolilor, anomaliilor dentare și afecțiunilor care afectează dinții de lapte și dinții permanenți tineri la copii. Profilaxia, terapia afecțiunilor dinților de lapte și depistarea anomaliilor care pot fi corectate de către ortodont pot fi încadrate în această specializare stomatologică.

 

La Clinica Dental Craft, dorim să dezvoltăm o legătură de încredere cu cei mici, pentru a ne asigura că vor acorda importanță îngrijirii orale, chiar și mai târziu în timp, totul pentru a evita afecțiunile dentare complexe!

Prima vizită la cabinet

Prima ședință la stomatolog ar trebui să aibă loc după vârsta de trei ani și cel mai târziu la șase ani, într-un mediu plăcut, relaxant și distractiv, în care să i se explice tânărului de ce se formează cariile, ce poate face pentru a le preveni și cum să-și curețe corect dinții.

 

Pentru început, părintele poate rămâne în cabinetul de pedodonție pe toată perioada tratamentului pentru a-l motiva pe cel mic, apoi, treptat, își va limita prezența doar la cea a medicului pedodont.

 

Echipa noastră empatică este pregătită să îi ofere celui mic o experiență plăcută la cabinet, uitând de frică!

Ce este un dentist pedodont?

Stomatologii pediatri sunt dedicați în totalitate sănătății orale a copiilor. Ei au experiența și calificările necesare pentru îngrijirea dinților, gingiilor și cavității bucale a copilului pe parcursul diferitelor etape ale vieții.

 

Copiilor încep să le erupă dinții încă din primele 6 luni. La vârsta de 6 sau 7 ani, încep să-și piardă primul set de dinți, care în cele din urmă sunt înlocuiți cu dinții permanenți.

 

Fără o îngrijire dentară adecvată, copiii se pot confrunta cu apariția cariilor dentare care provoacă dureri și complicații neplăcute.

Importanța tratamentului dinților de lapte

Importanța dinților copiilor este aceeași cu cea a dinților adulților. Deși mulți părinți neglijează dinții de lapte ai copiilor lor, aceștia joacă un rol esențial în formarea adecvată a dinților permanenți. Iată ce se poate întâmpla atunci când dinții de lapte nu sunt tratați corespunzător:

 • Se pot forma cariile dentare mult mai ușor;
 • Așază dinții permanenți în poziția corectă;
 • Ajuta la dezvoltarea oaselor;
 • Ajută la dezvoltarea mușchilor maxilarului;
 • Conferă o masticație corectă;
 • Dezvoltă vorbirea adecvată.

 

Ce tipuri de tratamente oferă stomatologii pediatri?

Stomatologii pediatri oferă asistență medicală orală care include următoarele:

 • Teste de sănătate orală pentru sugari, care includ evaluarea riscului pentru carii la copil.
 • Îngrijire dentară preventivă, inclusiv tratamente de curățare, precum și recomandări privind alimentația.
 • Consilierea habituală (de exemplu, utilizarea suzetei și suptul degetului).
 • Evaluarea timpurie și tratamentul pentru înlăturarea dinților și corectarea unei mușcături necorespunzătoare (ortodonție).
 • Tratarea cariilor dentare.
 • Diagnosticarea afecțiunilor orale asociate cu boli cum ar fi diabetul, defectul cardiac congenital, astmul, febra fătului și tulburarea de deficit de atenție / hiperactivitate.
 • Gestionarea afecțiunilor și condițiilor gingiilor, inclusiv ulcere, frenule scurte, mucoceluri și boli parodontale pediatrice.

Profesionalism, dăruire și un mediu primitor! Dental Craft este aici pentru a avea grijă de sănătatea dumneavoastră orală!

Socilită chiar astăzi o programare

Zâmbetul tău este prioritatea noastră!